IMG_7205.jpg

OM FOTOGRAF

JULIANA FÄLLDIN

 - Jag älskar att ta vara på det skandinaviska dagsljuset!

Jag är en väletablerad professionell fotograf och art director som nyligen flyttat från Uppsala till Norrköping och till ett hus i ett naturreservat med havet på baksidan. Studion har jag i Norrköping och i Stockholm. Jag har frilansat sedan 2009 med fokus på reklam, produkt, verksamhetsbilder, porträtt och lifestylebilder.

Mina uppdrag är av stor bredd. Jag jobbar oftast emot företag. Jag gillar att kombinera det kreativa med business, och att jobba fram idéer tillsammans med kunderna. Jag fotograferar även för privatpersoner.

Att fotografera porträtt blir då en helt annan konstform och väldigt givande. Jag gillar den härliga kontrasten och att mina dagar ser alltid olika ut där jag får uttrycka mig på så många olika sätt. 

Jag är även Art director och löser dom stora problemen åt er som visuell identitet- och kommuni­kations­koncept. Istället för att anlita en hel reklambyrå kan ni få ett bra resultat, lite enklare, lite personligare. Jag är er kreativa idéspruta, helt enkelt.

Med en bakgrund av fotostudier på University for the Creative Arts i Rochester, England, fotoassistent för Mats Bäcker i Stockholm, Konstvetenskap vid Uppsala Universitet samt Art Direction på Bergs School of Communication har det gett mig en bred kompetens som sträcker sig över många områden. Fotograferandet ligger mig varmast om hjärtat. Oavsett vad jag fotar så älskar jag den där känslan som uppstår när man har satt den perfekta bilden. Jag älskar att bygga studios, pyssla och bygga ihop rekvisita och få slå ihop alla kreativa delarna till ett. 

Min fotostil är enkel, ärlig, färglad och jag älskar att ta vara på det skandinaviska dagsljuset!

Min bilder är huller om buller i portfolion, lite som mina uppdrag. Den ena dagen är aldrig den andra lik.